Motorbanden: BT 45 – wat eenverschil!

Eerst lang getwijfeld: is het wel nodig? Maar die rarebandencombi (een bijna nieuwe Macadam 50 voorop en een redelijk ingesletenContinental Road Attack achterop) bleek toch wel de grote dader vanmijn rare motorweggedrag wat me niet zoveel vertrouwen gaf.

Daarnawas er het probleem van het geld; een pas gekocht eigen pandje en hetvooruitzicht van een contract dat op aflopen stond was niet meteenbevorderlijk voor de feestvreugde… Maar goed, het rijplezier en deveiligheid vooral in het achterhoofd, toch maar besloten om meteen tegaan voor die banden die iedereen me aanraadde voor de Revere: de BT45.

Ikheb ze 4-5 weken geleden besteld, maar de ijskoude en daarnakerstvakantie zorgden ervoor dat ik ze pas vandaag heb kunnen latenomleggen.

Bijna spijt dat ik dit niet eerder heb gedaan!Zelfs met de nagelnieuwe banden was het verschil zo ongelooflijkmerkbaar! Weg wokkelend weggedrag, weg rare stuuruitslag bij hetkruisen van overdwarse hindernissen (lasnaden in de weg of opliggendebestreping), vaarwel aan de achterband die steevast begon te glijdenbij wat voorbarig terugschakelen… maar hallo aan mooi ronde bochten,een fijne wegligging en een directe reactie op mijn heupen! WAAUW!

Jammerdat het de komende dagen gaat regenen en dat benzine voor eenondertussen even werkloze dame wat te duur is, anders ging ik morgen dehele dag rijden! Yess!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *