Winterrit

Ben er nog niet helemaal uit of ik vandaag nu leuk vond of niet zo…

Img_1512_smWelke zot staat om 7u op om daarna twaalf uur in de vrieskou te gaan motorrijden met 20 andere zotten in de streek rond Erpe-Mere en Aalst? Gelukkig waren er genoeg gezellige tussenstops, het was nodig want ondanks 4 lagen kleren, een surftopje-met-kapje, nieuwe motorlaarzen en twee handschoenen over elkaar bleef de ijzige kou niet echt lang buiten. Net als je dacht "nu ben ik bevroren" werd er gestopt, gelukkig.

Tankstation, bij organisator El Baelos thuis, even bij een steengroeve, in een luidruchtige taverne voor een lekkere spaghetti, later in een motorzaak-met-opendeurdag en afsluitend in een café in Aalst… al dan niet vergezeld van … koffie!

Img_1504 Het rijden zelf was zwaar, erg zwaar. Nadat ik mijn bandenspanning had verlaagd vond ik het weggedrag niet fijn meer. Het mij te bekende wokkelen was er weer en ik verloor bij elke bocht wat zelfvertrouwen. Ik vond het vooral heel vervelend voor degenen die achter mij reden, aangezien ik mijn bochten gewoon nog veel trager neem dan de rest. Ben niet zo’n held… En dan nog eens de motor laten vallen na het eten, jaja.. dat gaat goed allemaal.

Och, ik heb gewoon een zeer dubbele relatie met leerprocessen, zeker als het fysieke vaardigheden betreft. Tegen mentale grenzen aan lopen kan ik makkelijker zien als een postieve uitdaging, iets fysiek niet kunnen of durven gaat er meer in als een nederlaag.

Img_1525Terwijl ik eigenlijk enorm veel geleerd heb vandaag en ik gewoon wel nog maar mijn vierde grote bochtenrit heb gereden, en dan nog in zeer slechte omstandigheden: vaak gladde broebbelweggetjes, maffe bochten en dan nog in groep. Waar ik dan weer zenuwachtig van word, aangezien iedereen imho soms superdicht op elkaar rijdt… Na een paar ongelukken prefereer ik wat afstand denk ik.

Och niet zeuren meid, later ging het ineens wel beter en toen vond je het stiekem wel leuk en zeker die paar bochtjes die wel heeeeel lekker en diep gingen. En ja, je bent trots dat je dat bos-boerenpaadje heelhuids bent doorgekomen.
Toch? Ja hoor. Drink nu maar je gluhweintje, ouwe zeurpiet.

Dus wat zeg je nu?
"Ja ja het was eigenlijk wel een leuke en erg leerrijke dag!"
maarwelkoud…

Eén gedachte op “Winterrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *