Eindelijk lente!

Lente!!!! Alsof die nooit zou komen… Vorige week vroren de stoeptegels nog uit de grond en gisteren mochten we 17 graden optekenen!

Dus uiteraard de hele zondag in de tuin gewerkt. De afgelopen weken had zich het tuinwerk vooral beperkt tot opruimen, wat wel nodig was aangezien den hof jaren heeft dienst gedaan als opslagplaats van bouwafval. Een aanhangwagen vol rotzooi staat nu te wachten op de oprit om door onze Black Devil naar het containerpark getrokken te worden.

Maar al dat moestuingeplan, al die maanden van zaden kopen en sparen, al die boeken die zich als kennis in mijn hoofd hebben genesteld… dat riep om praktijk!

Dus gisterenochtend de regendreiging genegeerd (lang leve de Kempen: regen dreigt vaker dan die valt) en meteen mijn nieuwe tuinklompen vandunaldi uitgeprobeerd. Gewapend met allerlei zaden heb ik de moestuinier in mij de vrije loop gelaten. Een uur later was een half bedje aan diverse erwtensoorten gewijd, werden tussen de vorige week reeds geplante uien veelkleurige en ook bolvormige worteltjes gezaaid en bladsla werd naast de erwten-to-be ingezaaid. Meteen daarna kregen de bladsla en de zomerwortelen een dakje boven hun hoofd in de vorm van een koepelserretje, zo’n gaatjesplastic over vier halve hoepeltjes getrokken. Helemaal echt!

De lavendel gesnoeid, tijm voor het huis ook – jaha, omdat buxus veel te duur was, vonden we een tijmhaagje een goedkoop, geurig en wintergroen alternatief om onze “voortuin” op te fleuren. Al nemen nu paars-witte viooltjes die taak even op zich, want zo’n gesnoeijd tijmhaagje heeft maar iets zieligs en de dwergseringen zijn nog slechts takjes die uit de grond omhoog steken.

Ten slotte heb ik onze oprit met de hogedrukreiniger aangepakt. Tenminste, een stuk, want we hebben meer dan 25 meter oprit… pffff veel werk maar die dikke koeken mos mochten er nu echt wel eens af. Ik hou wel van groen, maar te is te. Plus we hebben nog een berg rijnzand liggen, die kan prima opgeruimd worden door tussen de voegen te keren. Iedereen blij.

2 gedachten over “Eindelijk lente!

  1. ma

    amai joke,al hard gewerkt ! we moeten dringend eens komen kijken.als t mooi weer bjijft komen we zeker 1 .2, of 4 handjes toesteken !daag! ma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *