Te krappe bochtjes?

Dinsdag rijles twee, vandaag de laatste voor mijn L. Nu hebben we vooral manoevres geoefend.

Dinsdag achtjes draaien: net geen ramp… Ik ben nog te angstig om echt dat stuur in te draaien en kijk stiekem toch naar de verkeerde kant in mijn bocht of trek de koppeling dicht… het was wat verkrampt. En doordat het niet supervlot ging begon ik teveel na te denken met als gevolg: nog verkrampter. Gelukkig had ik het op het einde ineens door wat ik moest doen en draaide ik vrij goeie achtjes… op de afstanden van het examen! Er is hoop!

Het supertraag rijden ging heel wat vlotter. Ruim trager dan de examenvereisten. Om de les af te sluiten moest ik voorop rijden, met een oortje in om de instructies te volgen over de weg. Dat ging best goed, en de kijktechniek goed toegepast onderweg.

Vandaag was echt weer geen succes: de oefenigen lagen op een smal terreintje zodat ik telkens na een oefening een heel korte bocht moest maken om terug te keren, wat me keer op keer weer niet lukte… weer nadenken en verkrampt tot gevolg. Hop de bosjes in…
De oefeningen zelf waren niet zozeer een probleem, al moet ik ze wel op hogere snelheid kunnen doen. Noodstop en uitwijkenmoet bij minimaal 50/u. Zo snel op zo’n korte afstand optrekken lukt me nog niet zo goed.

Het aan de hand manoevreren van de motor is ook best zwaar… wat weegt dat ding zeg! En dat evenwicht ligt op een heel smal richeltje, die 180 kilo gaan zo om… dat gebeurt best náár je toe zodat je hem kan opvangen!

Om af te sluiten weer een lekker toertje door Ekeren en Merksem, Joke voorop. Durf al sneller te rijden en iets sneller door ruime bochten, krappe bochten toch nog teveel stapvoets en te onzeker.

Kortom: nog veel oefenen en die motor gewend worden, vooral de bochten. Ik weet dat van mezelf, ik moet dat heel langzaam opbouwen om die "angst" te overwinnen. De keren dat ik een mooie ronde bocht nam was namelijk heerlijk en het hele rijden is zo ongelooflijk lekker!

Dus: kilometers vreten!!!

Oh ja… en eerst nog even mijn theoretisch rijbewijs halen

Iemand een goedkoop motortje te koop?

Eén gedachte op “Te krappe bochtjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *