Zomer update

OK toegegeven het is een tijd geleden dat ik hier heb gepubliceerd. Ik beloof hierbij plechtig dat het niet meer zal geneuren: vanaf nu wordt keurig de stand van zaken weer bijgehouden.
Een update.

Dora

Mijn geroeste engel heeft het weer eens opgegeven. De bak heeft er finaal de brui aan gegeven, zit klem tussen de één en de andere versnellingen. De bak vervangen is weer een paar weekends werk…  Daarom is besloten om Dora voorgoed stil te zetten. Ze RIPt nu op de oprit, wachtend tot haar onderdelen overgaan in Jan.

Jan

De koets van Jan is in best vergevorderd stadium, toch is er beslist om de werkzaamheden ook hieraan stop te zetten. Er is nl. een donorkoets die perfect in orde is en mits enkele aanpassinge perfect op Dora/Jans chassis te passen: de koets van Jeroen zijn viercilinder. Dit gaat eerstdaags gebeuren.

C35
Onze bus van plezier heeft ons eerder kopzorgen dan plezier verschaft de afgelopen weken.  Zo was er best nog veel laswerk aan de cabine en wilde de oude motor en de nieuwe vijfversnellingsbak niet meteen op elkaar passen. Priseas te lang. Maar een combinatie van mijn gezond verstand en Jeroens vaardigheid deed wonderen, sinds vorige week zitten bak en motor netjes op hun plek.  Volgende week wordt alles aangesloten en kunnen we hopelijk naar de dardennen met onze campingcar. 

Black Devil
Rijdt als een zonnetje. Of beter:  als een gesmeerde bliksem. Wat een fijne en mooie auto is dat! Vooral rechts inhalen met 140  op de tonen van Jamiroquai in de MP3-speler is een ongeëvenaarde belevenis! Maar meestal is rustig cruisen aangenamer, want die uitlaatpijp van 7cm dorsnee blaft behoorlijk. Mijn  linkeroor heeft al weken last van suizingen door met het raam open te rijden (die uitlaat mondt midden links onder de auto uit).  Nog een nadeel van deze bolide: met een hittegolf  zijn een zwarte carrosserie, een  zwart sky interieur en een paar openingen richting gloeiend hete motorruimte geen echte luxe.  Ik mis soms mijn open dak van Dora. Maar kwa rijplezier: 200%!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *